Jáhlovo-šáchorové kuličky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g jáhel
- cca 300 ml rostlinného mléka
- 3 lžíce cukru
- 5 lžic šáchorové mouky
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- Na dochucení:
- vanilka
- skořice
- kakao
- strouhaný kokos na obalení
Postup Jáhlovo-šáchorové kuličky
Postup přípravy receptu
-
Jáhly důkladně promyjeme horkou vodou, pokud jsou starší, spaříme je.
Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přivedeme k varu a na nejnižším stupni vaříme asi 15 minut. Ke konci vaření hlídáme, aby se jáhly nepřipálily, ale přiléváme jen minimum tekutiny, abychom získali hodně hustou kaši.
Když jsou jáhly měkké, kaši osladíme, vmícháme šáchor a kokos, případně na ochucení vanilku, skořici nebo kakao a necháme vychladnout.
Poté z hmoty formujeme navlhčenýma rukama kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu. Skladujeme v lednici.