Jádrové čárky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 280 g cukru moučky
- 130 g mletých vlašských ořechů
- 70 ml vaječných bílků
- 40 g hladké mouky
- Krém:
- 300 ml mléka
- 80 g cukru
- vanilkový pudink
- 130 g máslo
- 20 g kakaa
- Na potažení:
- 150 g hořké čokolády
Postup Jádrové čárky
Postup přípravy receptu
-
Smícháme moučkový cukr s jemně mletými vlašskými ořechy a bílky. Uhněteme hmotu a necháme ji uležet do druhého dne.
Po odležení přidáme hladkou mouku a pečlivě promícháme. Hmotu stříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou ve tvaru proužků (čar) na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme dozlatova při 150°C.
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání uvaříme pudink a vychladíme.
Do vychladlého pudinku zašleháme elektrickým mixérem máslo. Ke konci přidáme kakao a promícháme.
Na vychladlé čárky nastříkáme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou hotový krém. Cukroví vychladíme a úplně na závěr čárky krémem dolů ponoříme do rozpuštěné čokolády, necháme okapat a ještě vychladíme v lednici.