Išlské vánoční dortíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 150 g hladké mouky
- 100 g bramborového škrobu (Solamyl)
- 140 g másla
- 90 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- šťáva a kůra z poloviny citrónu
- na ořechový krém:
- 200 g másla
- 200 g práškového cukru
- 2 žloutky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- na ozdobu:
- čokoládová poleva, na jakou jste zvyklí (u nás doma se rozehřívala čokoláda se 100% tukem)
- půlky madlí
- kandované ovoce (třešně, pomerančová kůra)
- eventuálně půlky ořechů
Postup Išlské vánoční dortíčky
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme 1 hodinu odpočinout. Poté vyválíme na slabší plát a vykrajujeme malá kolečka, která upečeme tak, aby měla bledší barvu.
Krém připravíme tak, že našleháme máslo s cukrem a žloutky a přidáme ořechy. Komu vadí syrové žloutky, může je klidně vynechat.
Dvě a dvě kolečka slepujeme ořechovou náplní, vršek máčíme v čokoládové polevě a přizdobíme mandlí nebo kouskem kandovaného ovoce.