Išlské vánoční dortíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

150 g hladké mouky
100 g bramborového škrobu (Solamyl)
140 g másla
90 g moučkového cukru
1 žloutek
šťáva a kůra z poloviny citrónu
na ořechový krém:
200 g másla
200 g práškového cukru
2 žloutky
100 g mletých vlašských ořechů
na ozdobu:
čokoládová poleva, na jakou jste zvyklí (u nás doma se rozehřívala čokoláda se 100% tukem)
půlky madlí
kandované ovoce (třešně, pomerančová kůra)
eventuálně půlky ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme 1 hodinu odpočinout. Poté vyválíme na slabší plát a vykrajujeme malá kolečka, která upečeme tak, aby měla bledší barvu.

  2. Krém připravíme tak, že našleháme máslo s cukrem a žloutky a přidáme ořechy. Komu vadí syrové žloutky, může je klidně vynechat.

  3. Dvě a dvě kolečka slepujeme ořechovou náplní, vršek máčíme v čokoládové polevě a přizdobíme mandlí nebo kouskem kandovaného ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!