Hruško-jablečník s perníkovou příchutí ke kávě

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
250 g cukru
150 g tuku (Hera)
180 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do perníku
1/2 kypřícího prášku do pečiva
350 g nahrubo nastrouhaných jablek
350 g nahrubo nastrouhaných hrušek
1 a 1/2 balíčku vanilkového cukru
1 ČL mleté skořice
1 ČL rumové tresti (rumu)
tuk + mouku na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší misce si našleháme celá vejce s cukrem a změklým tukem do pěny. Postupně pak přidáváme mouku s práškem do pečiva a do perníku, skořici, nastrouhaná jablka, nastrouhané hrušky, rumovou tresť a vše dobře promícháme.

  2. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut při 180 stupních dozlatova. Pokrájíme a posypeme skořicovým nebo moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!