Hruško-jablečník s perníkovou příchutí ke kávě
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 250 g cukru
- 150 g tuku (Hera)
- 180 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 350 g nahrubo nastrouhaných jablek
- 350 g nahrubo nastrouhaných hrušek
- 1 a 1/2 balíčku vanilkového cukru
- 1 ČL mleté skořice
- 1 ČL rumové tresti (rumu)
- tuk + mouku na vymazání
Postup Hruško-jablečník s perníkovou příchutí ke kávě
Postup přípravy receptu
-
Ve větší misce si našleháme celá vejce s cukrem a změklým tukem do pěny. Postupně pak přidáváme mouku s práškem do pečiva a do perníku, skořici, nastrouhaná jablka, nastrouhané hrušky, rumovou tresť a vše dobře promícháme.
Hotové těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut při 180 stupních dozlatova. Pokrájíme a posypeme skořicovým nebo moučkovým cukrem.