Hranoly z karé v leču

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety bez kosti
1/4 litru vývaru z kostí
0,7 l láhev domácího leča
máslová jíška
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové karé si nakrájíme na 2 cm silné plátky. Z těchto plátků příčně nakrájíme 2 cm široké hranoly. Hranoly osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Na pánvi v troše oleje, který rozpálíme, zprudka opečeme hranoly ze všech stran. Jakmile jsou krásně opečené, tak je všechny dáme do hrnce. Výpek na pánvičce podlijeme 2 dl vody a necháme trochu odvařit. Obsah pánve přidáme do hrnce k masu. Do hrnce nalijeme obsah láhve s lečem a přilijeme i vývar.

  2. Dusíme společně cca 30 minut dokud maso není měkké. Na závěr lehce zahustíme připravenou máslovou jíškou. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  3. Vhodnou přílohou je rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!