Houstičky z domácí pekárny II.

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 ml mléka
1 lžíce oleje
350 g polohrubé mouky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1,5 lžičky sušeného droždí
1 lžíce solamylu
Na potření:
1 vajíčko
kmín na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny postupně vložíme všechny suroviny (mléko, olej, mouku, sůl, cukr, droždí, solamyl) a zapneme program těsto. Po skončení programu necháme ještě nakynuté těsto asi 10 minut v pekárně.

  2. Pak na vále zpracujeme a vytvoříme houstičky. Dáme je na plech a ještě asi 30 minut necháme kynout. Pak upečeme potřené rozšlehaným vajíčkem a posypané kmínem. Pečeme při 250°C asi 14 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!