Houbařův sen

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
300 g mix hříbků
500 ml vývaru
2 pl zakysané smetany (sladké)
2 pl sádla (oleje)
1 cibule
1 kl drceného kmínu
1 stroužek česneku
pepř
sůl
Na jíšku:
1 pl sádla (olej)
1 pl hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, zakápneme olejem a dáme odležet.

  2. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.

  3. Co se vejde hříbků, zabalíme do masa a upevníme párátky.

  4. Na sádle zlehka orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout.

  5. Přisypeme zbytek nachystaných hříbků, kmín, podlejeme částí vývaru a dusíme pod poklicí.

  6. Dusíme, podléváme a otáčíme maso, dokud nemáme maso měkké.

  7. Maso dáme stranou a zbytek zahustíme jíškou připravenou z mouky a sádla.

  8. Dobře provaříme, odstavíme a vmícháme smetanu.

  9. Maso vrátíme do omáčky, aby bylo teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!