Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 konzerva Achátových šneků (400 g)
- 1 lžíce olivového extra virgin oleje
- 2 menší cibule
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 0,1 l bílého vína
- provensálské bylinky
- sůl
- pepř
- pažitka
- Na nádivku:
- 3 lžíce másla
- 1 žloutek
- 1 bílek
- 1 houska
- 2 lžíce smetany
- 50 g anglické slaniny
- lžíce nasekaných bylinek:
- petrželka
- pažitka
- tymián
- 2 stroužky česneku
- bílý pepř
- sůl
Postup Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Šalotku orestujeme na rozpáleném oleji dorůžova a přidáme nakrájenou chilli papričku. Potom prolisovaný česnek a až zesklovatí, okapané šneky, které podlijeme vínem, lehce osolíme, opepříme a přidáme sušené provensálské bylinky a pažitku. Všechno důkladně promícháme a zlehka podusíme.
Připravíme si nádivku: povolené máslo vyšleháme se žloutky, trochou soli a bílého pepře. Přidáme čerstvé nasekané bylinky, prolisovaný česnek, opražené kostičky z housky, navlhčené smetanou, nadrobno nakrájenou a opraženou slaninu, promícháme a na závěr opatrně spojíme se sněhem z bílku.
Na dno zapékací misky dáme dušené šneky. Na ně naklademe nádivku a asi 20 minut zapékáme při teplotě 200°C. Hotové šneky podáváme s křupavou francouzskou bagetou.