Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 konzerva Achátových šneků (400 g)
1 lžíce olivového extra virgin oleje
2 menší cibule
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
0,1 l bílého vína
provensálské bylinky
sůl
pepř
pažitka
Na nádivku:
3 lžíce másla
1 žloutek
1 bílek
1 houska
2 lžíce smetany
50 g anglické slaniny
lžíce nasekaných bylinek:
petrželka
pažitka
tymián
2 stroužky česneku
bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku orestujeme na rozpáleném oleji dorůžova a přidáme nakrájenou chilli papričku. Potom prolisovaný česnek a až zesklovatí, okapané šneky, které podlijeme vínem, lehce osolíme, opepříme a přidáme sušené provensálské bylinky a pažitku. Všechno důkladně promícháme a zlehka podusíme.

  2. Připravíme si nádivku: povolené máslo vyšleháme se žloutky, trochou soli a bílého pepře. Přidáme čerstvé nasekané bylinky, prolisovaný česnek, opražené kostičky z housky, navlhčené smetanou, nadrobno nakrájenou a opraženou slaninu, promícháme a na závěr opatrně spojíme se sněhem z bílku.

  3. Na dno zapékací misky dáme dušené šneky. Na ně naklademe nádivku a asi 20 minut zapékáme při teplotě 200°C. Hotové šneky podáváme s křupavou francouzskou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!