Granulovaný cukr
Recepty, ZdobeníSuroviny
- 50 g jemného pískového cukru
- 4-5 ml (g) studené vody
- možno lžička škrobu
- další varianty - vanilka, kakao, gelové potravinářské barvy a pod.
Postup Granulovaný cukr
Postup přípravy receptu
-
Základní dávkování je cukr: voda 10:1. Cukr pokropíme vodou a promícháme. Chceme-li mít cukr hezky bílý, přidáme lžičku škrobu. Případně spojíme s kakaem, vanilkou a pod. (nemám vyzkoušeno).
Plech pokryjeme papírem na pečení. Použijeme děrovanou obracečku a lžíci nebo stěrku. Nabíráme mokrý cukr a přes dírky protlačujeme na papír. Dbáme, abychom na papír nedávali cukru mnoho, jinak by se mohl slepit.
Sušíme volně několik hodin nebo pro urychlení v troubě s ventilátorem a pootevřenými dvířky při 40-50°C asi 1-2 hodiny. Cukrové drobečky zpevní.
Suché můžeme prosít a nasypat do nějaké dobře uzavřené nádoby. Používáme na sušenky, sladké pečivo a pod. Cukr se při pečení pečiva v troubě nerozpustí, zůstane příjemně křupavý. Není to úplně jako original, ale hodně se mu to podobá a účel splní velmi dobře.