Gnocchi, špenát a kuřecí maso
Recepty, TěstovinySuroviny
- gnocchi
- 300-400 g špenátu (použila jsem mražený)
- 6 ks menších žampionů
- 4-5 malé šalotky (cca 2 normální)
- 4 stroužky česneku
- 200 ml bílého vína
- 200 ml smetany (12%)
- 800 g kuřecích prsou
- sýr tvrdý (na strouhání)
- olivový olej
- provensálské koření
- pálivé grilovací koření
- bazalka
- sůl
- pepř
Postup Gnocchi, špenát a kuřecí maso
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve jsem si naložila kuřecí maso. Prsa jsem trochu naklepala. Marinádu jsem připravila ze 70 ml bílého vína, 100 ml oleje a jednoho stroužku na jemno nakrájeného česneku. Dále jsem tam přidala trochu provensálského a grilovacího koření.
Osolené a opepřené plátky masa jsem dala do mísy, na vrch nakrájela na půl kolečka dvě šalotky a zalila připravenou marinádou. Nakonec všechno opatrně promíchám.
Těstoviny připravíte podle návodu na obalu, většinou se nechají vyplavat a minutku nebo dvě dodělat.
Zbylé šalotky a česnek jsem nakrájela na jemno a na rozehřátém oleji jsem to nechala chvíli smažit. Potom jsem přidala mražený špenát. Potom, co se rozmrazil jsem přidala nakrájené houby a podlila zbylým vínem. Trochu jsem osolila a opepřila.
Když se víno trochu zredukovalo, přilila jsem smetanu a dochutila kořením, které jsem použila na marinádu a trochou bazalky. Nechala jsem povařit, nakonec promíchala s těstovinami.
Bohužel jsem dnes neměla parmezán, tak jsem podávala s nastrouhaným eidamem. Možná, že kdyby byl parmezán po ruce, přidala bych ho trochu i do smetany ke špenátu.