Frikadelky na kapustě
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 cibule
- 1 žloutek
- 125 g mletého masa
- 1 lžíce strouhanky
- 1/2 kávové lžičky sekaného tymiánu
- sůl
- pepř
- 1 kávová lžička másla
- 100 ml vývaru
- 1 malá hruška
- 150 g kapusty
- strouhaný muškátový oříšek
- brambory
- mléko
- máslo
Postup Frikadelky na kapustě
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme a nakrájíme cibuli a polovinu jí smícháme se žloutkem, mletým masem, strouhankou, tymiánem a pepřem.
Na pánvi zahřejeme máslo, z masové směsi uděláme navlhčenýma rukama 3 frikadelky a opékáme je po každé straně 4 minuty. Udržujeme je teplé. Z kapustových listů vyřízneme košťál a pak je nakrájíme na nudličky.
Opláchneme je a necháme v sítu okapat.
Zbytek cibule zpěníme na másle, přidáme kapustu a za stálého míchání opékáme asi 3 minuty. Zalijeme vývarem a při střední teplotě dusíme ještě 10 minut.
Hrušku umyjeme, vykrojíme jaderník a nakrájíme na kousky, které přidáme na poslední 3 minuty do varu do kapusty.
Zeleninu osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Na talíři na ni položíme teplé frikadelky. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bramborová kaše.