Frgále z domácí pekárny

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

500 g polohrubé mouky
75 g moučkového cukru
35 g droždí
250 ml teplého mléka
125 g rozpuštěného másla
2 žloutky
šťáva z 1 citronu
špetka soli
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme první tekuté, potom ostatní suroviny a nakonec dáme droždí. Zapneme pekárnu na program Dough -Těsto.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části a z každé části roztáhneme prsty těsto do tvaru kruhu o Ø 30 cm.

  3. Dáme libovolné náplně, posypeme žmolenkou a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C do zezlátnutí okrajů.

  4. Po vytažení z trouby ihned potíráme okraje a pokapeme náplně rozehřátým máslem a rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!