Frgále z domácí pekárny
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 75 g moučkového cukru
- 35 g droždí
- 250 ml teplého mléka
- 125 g rozpuštěného másla
- 2 žloutky
- šťáva z 1 citronu
- špetka soli
- vejce na potření
Postup Frgále z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme první tekuté, potom ostatní suroviny a nakonec dáme droždí. Zapneme pekárnu na program Dough -Těsto.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části a z každé části roztáhneme prsty těsto do tvaru kruhu o Ø 30 cm.
Dáme libovolné náplně, posypeme žmolenkou a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C do zezlátnutí okrajů.
Po vytažení z trouby ihned potíráme okraje a pokapeme náplně rozehřátým máslem a rumem.