FIT chleba
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 40 g žita
- 40 g pšenice
- – pomlít nahrubo na šrot v tříštivém kávomlýnku a zalít 100 g horké vody, nechat necelou hodinu nabobtnat
- Dále potřebujeme
- 330 g vody
- 20 g lněného semínka
- 20 g slunečnice (nebo dýně)
- 20 g žitných otrub
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky oleje
- lžička octa
- lžička cukru
- 70 g žitné chlebové mouky
- 70 g pšeničné celozrnné mouky
- 440 g hladké mouky
- 14 g droždí
Postup FIT chleba
Postup přípravy receptu
-
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).
Hotový vyklepneme z formy a na mřížce necháme vychladnout.