Filátka z tresky s karamelizovanými rajčaty a cuketou
Recepty, RybySuroviny
- 600 g filetů z tresky
- 4 velká rajčata
- 3 mladé cuketky
- 2 lžíce balzamikového octa
- přírodní cukr
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Filátka z tresky s karamelizovanými rajčaty a cuketou
Postup přípravy receptu
-
Cuketky nakrájíme na tenké nudličky, na pánvi rozehřejeme trochu oleje a cuketu krátce podusíme, osolíme, opepříme a dáme stranou.
Do stejné pánve dáme rajčata pokrájená na kostičky, balsamikový ocet, cukr a krátce podusíme.
Rybí filé osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova.
Podáváme s pažitkovými brambory - malé neoloupané brambory uvaříme doměkka. Rozehřejeme máslo, osolíme ho, brambory oloupeme, namočíme do másla a obalíme v jemně nakrájené pažitce.