Erbazzone z Emilia Romagna
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- těsto:
- 350 g hladké mouky
- 150 ml vody
- 15 g pivního droždí
- 20 ml extra panenského olivového oleje
- 1/2 ČL hrubozrnné soli
- Náplň:
- 1,5 kg katalánské čekanky
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 80 g strouhaného parmazánu
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- zrnka pepře
Postup Erbazzone z Emilia Romagna
Postup přípravy receptu
-
Droždie a soľ zvlášť rozpustíme v pol pohári vlažnej vody. Múku preosejeme do misy, pridáme droždie, zvyšnú vodu, slanú vodu a olej. Masu vylejeme na pracovnú dosku, dôkladne miesime približne 10 -15 minút a následne necháme 2 hodiny kysnúť.
Medzitým šalotku nakrájame na tenké plátky, okoreníme a mierne opražime na malom množstve oleja. Len čo sa začne piesť, pridáme čakanku a cesnak a približne 20 minút podusíme.
Vykysnuté cesto ešte pár minút premiesime a následne z neho vytvarujeme dva tenké pláty. Jeden preložíme na plech vymazaný olejom, rozložíme naň vrstvu dusenej zeleniny, posypeme parmezánom, čiernym korením a prikryjeme druhým plátom cesta. Vrch popicháme vidličkou, potrieme olivovým olejom a v rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme približne na 20 minút.