E-mailový domácí chléb
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 600 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky kmínu
- 2-3 lžičky sušeného droždí
- 50 g slunečnicových semínek
- 450-500 ml vody
Postup E-mailový domácí chléb
Postup přípravy receptu
-
Ráno vstaneme a než vyrazíme do práce dáme do mísy všechny suroviny a umícháme vařečkou řidší těsto.
Přikryjeme utěrkou a jdeme do rachoty. Když se v šest hodin večer vrátíme z práce, posypeme si kuchyňskou linku hladkou moukou a hmotu z mísy na ni vyndáme stěrkou.
Trochu roztáhneme a přeložíme těsto zleva na prostředek, pak zprava na prostředek, pak shora na prostředek a zdola naprostředek.
Tuto trochu neforemnou hmotu přendáme do pečicím papírem vyložené formy na pečení (já používám sklo).
Mezitím nám těsto trochu nabyde, zapneme troubu na 220°C. Po dalších asi 15 minutách dáme formu s těstem do trouby a pečeme cca 45 minut.
Upečený chleba přendáme na mřížku vystydnout. Další možností je umíchat těsto večer před spaním a upéct ráno (to praktikuji např. v sobotu). Dobrou chuť.