Dvojitý guláš z hovězích líček a vepřové plece
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězích líček
- 400 g vepřové plece
- 4 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 300 ml světlého piva(12°, ne moc hořké, nebo 10°)
- 2 lžíce kvalitní mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- pepř dle chuti
- 1 chilli paprička-nemusí být kdo nerad ostré
- 1 lžička zázvoru
- sádlo (olej)
- 1 lžíce solamylu(chleba)
- sůl
Postup Dvojitý guláš z hovězích líček a vepřové plece
Postup přípravy receptu
-
Obojí maso nakrájíme na kostky zvlášť, cibuli nadrobno, česnek nastrouháme.
Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli, přidáme česnek, hovězí líčka a když se maso pořádně opeče, dáme veškeré koření.
Osolíme, promícháme, zalijeme pivem a dusíme.
Asi po 30-40 minutách, kdy se nám pivo vyvaří, přidáme vepřovou plec, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme dál, dokud maso není měkké jak máme rádi.
Přidáme na zahuštění chleba, nebo solamyl rozpuštěný v trošce vody, převaříme, doladíme kořením a solí.