Dvojitý guláš z hovězích líček a vepřové plece

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězích líček
400 g vepřové plece
4 větší cibule
4 stroužky česneku
300 ml světlého piva(12°, ne moc hořké, nebo 10°)
2 lžíce kvalitní mleté sladké papriky
1 lžička kmínu
pepř dle chuti
1 chilli paprička-nemusí být kdo nerad ostré
1 lžička zázvoru
sádlo (olej)
1 lžíce solamylu(chleba)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Obojí maso nakrájíme na kostky zvlášť, cibuli nadrobno, česnek nastrouháme.

  2. Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli, přidáme česnek, hovězí líčka a když se maso pořádně opeče, dáme veškeré koření.

  3. Osolíme, promícháme, zalijeme pivem a dusíme.

  4. Asi po 30-40 minutách, kdy se nám pivo vyvaří, přidáme vepřovou plec, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme dál, dokud maso není měkké jak máme rádi.

  5. Přidáme na zahuštění chleba, nebo solamyl rozpuštěný v trošce vody, převaříme, doladíme kořením a solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!