Dvojbarevné řezy s mákem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1. těsto:
1 směs na Makovník (směs od Vitany)
1 vejce
olej
2. těsto:
160 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vody
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
3 vejce
Poleva:
250 g moučkového cukru
4 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na makovec si připravíme podle návodu na obalu. Navíc potřebujeme vejce a olej.

  2. Na druhé těsto si do misky na šlehání vložíme tři žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a vše vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně promícháváme s moukou a sněhem.

  3. Velký a hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na něj rovnoměrně rozprostřeme těsto s mákem, poté navrch rozetřeme piškotové těsto. Vložíme do trouby rozpálené na 190 stupňů a upečeme. Po vychladnutí moučník potřeme citronovou polevou, kterou připravíme třením moučkového cukru s citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!