Cuketovo-švestková přesnídávka s vločkami
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 500 g vyzrálých a vypeckovaných švestek
- 400 g oloupané a vydlabané cukety
- 100 g hnědého cukru
- 3 lžíce vloček
- 100 ml vody
- vanilkový cukr
- lžička skořice
- 4 hřebíčky
Postup Cuketovo-švestková přesnídávka s vločkami
Postup přípravy receptu
-
Omyté švestky a cuketu nakrájíme na menší kousky. Podlijeme vodou, přidáme vločky, koření a vaříme do úplného změknutí. Je-li třeba, ještě malinko podlijeme vodou.
Z uvařené směsi vytáhneme hřebíčky a směs rozmixujeme dohladka. Přidáme cukry a společně ještě povaříme do požadované hustoty, podle potřeby zředíme vodou, případně dochutíme cukrem nebo skořicí.
Pro výraznější chuť můžeme před koncem vaření přidat lžíci povidel, ale není to nutné.