Cuketovo-papriková směs po čínsku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

cuketa (1 střední nebo 2-3 malé)
4 papriky
1 červená a 1 žlutá cibule
2-3 stroužky česneku
nějaká oblíbená čínská směs koření
Vegeta
pepř
2 lžíce kečupu
1-2 lžíce sójové omáčky
několik lžic vody na podlití
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cukety, podle potřeby vydlabeme středový semeník a nakrájíme na kostky. Papriky očistíme od semen a pokrájíme na nudličky. Obě cibule oloupeme a půlku každé nakrájíme nadrobno a druhou půlku na půlkolečka. Česnek oloupeme a 1 stroužek pokrájíme na drobné kostičky, zbylý česnek později prolisujeme do pokrmu.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme všechnu cibuli a chvíli jí restujeme. Přidáme pokrájený česnek a restujeme ještě chvíli. Pak přidáme kostičky cukety a proužky paprik. Podusíme, stále často mícháme. Trošku přisolíme Vegetou, přidáme i trochu nějakého koření na čínu, opepříme, prolisujeme zbylý česnek a přidáme kečup a sójovou omáčku. Podlijeme malinko vodou a dusíme za občasného míchání tak, aby zelenina nebyla rozvařená, ale příjemně křupavá. Nesolíme a s Vegetou i směsí koření zacházíme opatrně, abychom si jídlo nepřesolili, dost slaná je i sójová omáčka.

  3. Podáváme jako samostatný pokrm třeba k večeři nebo jako přílohu k méně výraznému masu apod. Milovníci ostrého jídla si přidají jemně pokrájenou pálivou papričku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!