Čokokousky pro čokoholky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 120 - 200 g čokolády
- 3/4 hrnku másla
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek vlašských ořechů - nahrubo nasekaných nebo mletých
- Krém k namáčení tyčinek:
- 1 zakysaná smetana
- 150 g jogurtu
- 1 - 2 ztužovače šlehačky
Postup Čokokousky pro čokoholky
Postup přípravy receptu
-
V kastrolku ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a máslo, mícháme, dokud se nevytvoří jednolitá hmota. Pak přidáme cukr a když se rozpustí, odstavíme a metličkou vešleháme jedno vejce po druhém. Přidáme vanilkový cukr, prosátou mouku (lenoši prosévat nemusejí) a vymícháme hladkou hmotu. Tu nalijeme na pečicí papír na plech, povrch uhladíme a pečeme cca 30-40 minut při 190°C.
Necháme vychladnout a zvolíme způsob servírování. Můžete třeba jen krájet obyčejně na kostičky. S hotovým těstem se ale krásně pracuje, dá se vykrajovat formičkami, krájet na centimetrové tyčinky. Chuťově trošku připomíná Marlenku nebo poloměkké čokoládové sušenky. Těsto lze upéct a použít i pod cheescake (pak je třeba upravit množství podle velikosti formy.) Můžete jím i zdobit poháry atd.
Krém k namáčení tyčinek: Vše smícháme metličkou a podáváme k čokokouskům. Já ještě podávala s višňovou omáčkou (polotovar).
Čokoládová poleva (není nutná): 250 g čokolády rozpustit nad parou a pak vmíchat dvě lžíce másla. Odstavit, nechat prochladnout a použít.