Čokokousky pro čokoholky

Recepty, Moučníky

Suroviny

120 - 200 g čokolády
3/4 hrnku másla
1 hrnek cukru
1 hrnek hladké mouky
3 vejce
1 vanilkový cukr
1 hrnek vlašských ořechů - nahrubo nasekaných nebo mletých
Krém k namáčení tyčinek:
1 zakysaná smetana
150 g jogurtu
1 - 2 ztužovače šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolku ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a máslo, mícháme, dokud se nevytvoří jednolitá hmota. Pak přidáme cukr a když se rozpustí, odstavíme a metličkou vešleháme jedno vejce po druhém. Přidáme vanilkový cukr, prosátou mouku (lenoši prosévat nemusejí) a vymícháme hladkou hmotu. Tu nalijeme na pečicí papír na plech, povrch uhladíme a pečeme cca 30-40 minut při 190°C.

  2. Necháme vychladnout a zvolíme způsob servírování. Můžete třeba jen krájet obyčejně na kostičky. S hotovým těstem se ale krásně pracuje, dá se vykrajovat formičkami, krájet na centimetrové tyčinky. Chuťově trošku připomíná Marlenku nebo poloměkké čokoládové sušenky. Těsto lze upéct a použít i pod cheescake (pak je třeba upravit množství podle velikosti formy.) Můžete jím i zdobit poháry atd.

  3. Krém k namáčení tyčinek: Vše smícháme metličkou a podáváme k čokokouskům. Já ještě podávala s višňovou omáčkou (polotovar).

  4. Čokoládová poleva (není nutná): 250 g čokolády rozpustit nad parou a pak vmíchat dvě lžíce másla. Odstavit, nechat prochladnout a použít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!