Citrusová marmeláda - confiture d´agrumes

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

6 pomerančů (velkých)
4 citrony
2 červené grapefruity
krystal cukr (podle toho kolik váží čistá ovocná dužina nebo želírovací cukr podle návodu na obalu)
200 ml vody (na každý kg)

Postup přípravy receptu

  1. Ovocie na noc namočíme do studenej vody, aby sa pri šúpaní nedostali do šťavy chemikálie, ale ovocie je potom aj šťavnatejšie.

  2. Na druhý deň citrusy ošúpeme: odstránime nielen hrubú bielu horkú šupku, ale aj tenké šupky jednotlivých mesiačikov a jadierka.

  3. Získanú dužinu odvážime a dáme do kastróla, pridáme odvážené množstvo cukru a odmerané množstvo vody. Varíme na stredne silnom plameni asi 30 minút.

  4. Keď je marmeláda zlatistá, kvapneme trošku na studený tanierik a ak rýchlo stuhne, je hotová a môžeme ju odstaviť z ohňa.

  5. Ešte horúcu naplníme do pohárov a hermeticky uzavrieme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!