Cheese Roll

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
150 g krupicového cukru
100 g polohrubé mouky
1 lžíce oleje
Krém:
1 sýr Arla - natural cream cheese (nebo Philadelphia)
1 vanička tvarohu
1 smetana 33%
malinová marmeláda (nejlépe domácí)
125 g malin

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a olejem, bílky s druhou polovinou cukru. Smícháme opatrně dohromady, přisypeme prosátou mouku a jemně promícháme. Vylijeme na plech s pečícím papírem, stěrkou zarovnáme a dáme péct do předehřáté trouby 200 °C na 8 - 10 minut.

  2. Po upečení přiložíme nahoru plát pečícího papíru, plech otočíme, odloupneme připečený papír (ale ponecháme) a roládu ihned smotáme a necháme vychladnout.

  3. Krém: Vyšleháme si šlehačku se Smetana Fixem, smícháme tvaroh se sýrem a nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Dochutíme cukrem podle chuti.

  4. Vychladlý korpus opatrně rozmotáme, potřeme malinovým jamem a natřeme sýrovým krémem. U kraje poklademe malinami a smotáme. Celou roládu potřeme krémem, nahoře ozdobíme trezírovací špičkou a poklademe malinami. Lehce poprášíme mletým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!