Cheese Roll
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 150 g krupicového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 1 lžíce oleje
- Krém:
- 1 sýr Arla - natural cream cheese (nebo Philadelphia)
- 1 vanička tvarohu
- 1 smetana 33%
- malinová marmeláda (nejlépe domácí)
- 125 g malin
Postup Cheese Roll
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a olejem, bílky s druhou polovinou cukru. Smícháme opatrně dohromady, přisypeme prosátou mouku a jemně promícháme. Vylijeme na plech s pečícím papírem, stěrkou zarovnáme a dáme péct do předehřáté trouby 200 °C na 8 - 10 minut.
Po upečení přiložíme nahoru plát pečícího papíru, plech otočíme, odloupneme připečený papír (ale ponecháme) a roládu ihned smotáme a necháme vychladnout.
Krém: Vyšleháme si šlehačku se Smetana Fixem, smícháme tvaroh se sýrem a nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Dochutíme cukrem podle chuti.
Vychladlý korpus opatrně rozmotáme, potřeme malinovým jamem a natřeme sýrovým krémem. U kraje poklademe malinami a smotáme. Celou roládu potřeme krémem, nahoře ozdobíme trezírovací špičkou a poklademe malinami. Lehce poprášíme mletým cukrem.