Česnekovo-zázvorový dip / zálivka

Recepty, Omáčky

Suroviny

80 g lučina nebo mascarpone, ricotty či tvarohu
1,5 lžičky zázvoru oloupaného a nastrouhaného
1,5 lžičky jemně nastrouhaného česneku
pepř mletý bílý
sůl
smetana ke šlehání, na vaření či mléko
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu, přidáváme smetanu. Před podáváním necháme dip v chladu proležet alespoň půl hodiny. Do dipu, pokud nemáme rádi pikantnější chutě, přidáváme zázvor s česnekem po troškách. Do dipu můžeme vmíchat i bylinky, například čerstvě posekanou petrželku nebo bazalku a tím udělat příjemnou obměnu.

  2. Dip podáváme ke grilovanému, pečenému nebo smaženému masu či zelenině.

  3. Pokud dip více rozředíme, můžeme ho použít jako zálivku zeleninových salátů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!