Česnekovo-zázvorový dip / zálivka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 80 g lučina nebo mascarpone, ricotty či tvarohu
- 1,5 lžičky zázvoru oloupaného a nastrouhaného
- 1,5 lžičky jemně nastrouhaného česneku
- pepř mletý bílý
- sůl
- smetana ke šlehání, na vaření či mléko
- bylinky
Postup Česnekovo-zázvorový dip / zálivka
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu, přidáváme smetanu. Před podáváním necháme dip v chladu proležet alespoň půl hodiny. Do dipu, pokud nemáme rádi pikantnější chutě, přidáváme zázvor s česnekem po troškách. Do dipu můžeme vmíchat i bylinky, například čerstvě posekanou petrželku nebo bazalku a tím udělat příjemnou obměnu.
Dip podáváme ke grilovanému, pečenému nebo smaženému masu či zelenině.
Pokud dip více rozředíme, můžeme ho použít jako zálivku zeleninových salátů.