Červenorybízová pěna
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g bílého jogurtu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 50 g jemného krystalového cukru
- 500 g červeného rybízu
Postup Červenorybízová pěna
Postup přípravy receptu
-
Jogurt smícháme se smetanou, přisypeme vanilkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud nezískáme hladkou lehkou pěnu. Pěnu dáme do chladničky.
Odstopkujeme červený rybíz. Nejhezčí kuličky, asi polovinu množství si odložíme stranou a zbylý rybíz vmícháme do pěny.
Těsně před servírováním rozdělíme pěnu do pohárů. Navrch rozdělíme uchovaný rybíz.
Hotový dezert servírujeme a na stůl postavíme cukřenku s cukrem krystalem, aby si dezert mohl každý podle chuti přisladit.