Čertí drobečkové aneb drobečkoví čerti

Recepty, Cukroví

Suroviny

1 hrnek mletých perníčků
1 hrnek strouhaných ořechů
50 g hodně změklého másla
2 PL pikantní marmelády (rybízová, citrusová...)
pro dospělé popř. trochu rumu
špejle nebo speciální tyčky na dortová lízátka
na polití a dozdobení:
čokoláda na vaření
kousek marcipánu

Postup přípravy receptu

  1. Drobečky spolu s ořechy dáme do misky, přidáme měkké máslo a marmeládu a společně důkladně promícháme. Ochutnáme a případně ještě doladíme chuť.

  2. Ze vzniklé hmoty ihned tvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm a ty dáme do lednice ztuhnout, ideálně přes noc.

  3. Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, namáčíme do ní konce špejlí a nabodneme na ně kuličky. Odkládáme nastojato např. do vysoké zavařovací sklenice. Čokoláda uvnitř pěkně ztuhne a kuličky budou dobře držet.

  4. Poté postupně všechny kuličky (hlavičky čertíků) namáčíme do čokolády celé. Necháme opět zatuhnout.

  5. Mezitím z obarveného marcipánu připravíme oči, rohy a jazyky čertů. Na špičku párátka nabereme trochu rozpuštěné čokolády, naneseme na místo, kam chceme umístit marcipánové části, přiložíme oči, rohy atd. a máme hotovo.

  6. Nakonec hlavičky naaranžujeme do vhodné nádoby, já jsem je zapíchala do větších perníkových koleček, která jsem, pro lepší stabilitu, dala 3 na sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!