Canelloni plněné uzenou mozzarellou s omáčkou z klobásy
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400 g uzené Mozzarelly
- 400 g Ricotty
- 500 g těstovin Canelloni nebo velké trubky Paccheroni
- 500 g rajčatového protlaku
- 150 g klobásy dle chuti
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- bílé víno
- strouhaný parmezán
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Canelloni plněné uzenou mozzarellou s omáčkou z klobásy
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájenou cibuli nechte zesklovatět spolu s rozmačkaným česnekem na olivovém oleji. česnek odstraňte, aby nezhořkl. Pak přidejte nakrájenou nadrobno klobásu, chvilku opékejte. Pak přidejte asi 1 dcl bílého vína, nechte ho odpařit. Přilijte protlak a asi půl hodiny vařte na mírném plameni až omáčka zhoustne.
Mezitím si připravte náplň z ricotty- můžete použít i tučný tvaroh místo ricotty. V misce promíchejte ricottu, asi 2 lžíce parmezánu, nasekanou petrželku, vejce, trochu soli a pepře, mozzarellu nakrájenou na malé kostičky.
V osolené vodě uvařte těstoviny al dente. Až trochu zchladnou, naplňte je sýrovou náplní.
Do zapékací mísy dejte na dno trochu rajčatové omáčky, na tu vyskládejte naplněné těstoviny, zalijte zbylou omáčkou a bohatě posypte parmezánem.
V troubě předehřáté na 200 stupňů nechte pár minut gratinovat. Je to pracnější, ale výborné. Recept od italské tetičky. Dobrou chuť!