Caesarek (DlabemeZdrave)

Recepty, Saláty

Suroviny

4 kuřecí stehna bez kůže
1 římský salát
160 g celozrnného chleba
150 g tofunézy
citronová šťáva z 1/2 citrónu
2 ančovičky
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev si nalijeme olej a dáme orestovat dozlatova oloupaný česnek, který nám ovoní olej.

  2. Kuřecí stehna očistíme, osolíme, opepříme a zprudka zatáhneme na pánvi (po vyndání česneku).

  3. Poté přendáme na pekáč, velmi zlehka podlijeme vodou a dopečeme v troubě při 220°C.

  4. Mezitím si na pánvi po masu opečeme kostičky chleba, čímž získáme křupavé krutonky. Poté už jen stačí udělat dresink z tofunézy, šťávy a rozmělněných ančoviček, osolíme, opepříme.

  5. Omyté a okapané listy salátu nakrájíme, těsně před podáváním promícháme opatrně s dresinkem, dáme na talíř, posypeme krutonky a přidáme hotové maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!