Brusinkovo-ovocný tunel
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 5 polévkových lžic moučkového cukru
- 5 polévkových lžic polohrubé mouky
- 1 vrchovatá lžíce škrobu (Solamyl)
- Krém:
- 2 tvarohy
- 2 smetany - vyšleháme
- 1 jogurt bílý (Activia)
- 1 ztužovač za studena -návod je uveden na obale
- kokos na obalení
- 1 čirá želatina třeba na dorty
- čokoládové ozdoby
- ovoce
- trochu krému
- kokosu
Postup Brusinkovo-ovocný tunel
Postup přípravy receptu
-
Vejce a cukr spolu vyšleháme - pomalu, pak přidáváme otáčky (jinak nám pěna spadne), pak pomalu sypeme mouku se škrobem, rychle zamícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 180 °C 10min. Necháme vychladit.
Změříme si formu (já měla srnčí hřbet), plát upečeného těsta rozřízmene tak, aby jsme ním vyložili povrch formy a zůstal plát na zakrytí formy po naplnění.
Do formy dáme alobal (já strečku). Formu vyložíme odřezaným plátem těsta (i okraje). Potřeme trochou krému.
Uvaříme želatinu dle návodu a zamícháme do ovoce. Ovoce dáme na krém, rozložíme zbytek tvarohu - krému a zakryjeme zvyšným plátem těsta.
Zatížíme deskou a vložíme do lednice.
Na druhý den vyndáme z formy, povrch potřeme zbytkem krému a posypeme kokosem.