Brašovská drobná vepřová pečeně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa (kýta)
sáček koření na vepřové maso (směsi na Brašovskou pečeni fy.Horváth Rozi – Maďarsko)
1 větší cibule
6 velkých brambor
1 kapie
sůl
olej
mletý kmín
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Do nakrájeného masa ručně zapracujeme celé množství – tedy obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a necháme nejlépe do druhého dne odležet v chladu.

  2. 6 velkých brambor očistíme a pokud možno co nejpečlivěji nakrájíme na hranolky a následně na kostičky. Bramborové kostičky smícháme se lžící slunečnicového oleje, solí a mletým kmínem.

  3. V pánvi - nejlépe Wok - si rozpálíme trochu slunečnicového oleje a vložíme maso. Opékáme cca 10 minut při velmi silném plameni za stálého promíchávání.

  4. Jakmile je maso hotové a krásně opečené tak do něj přidáme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou čerstvou kapii. Necháme ještě chvilku společně s hotovým masem promíchat a přendáme do nádoby, kde budeme maso udržovat teplé.

  5. Do pánve Wok, která byla použita na opečení masa, vložíme na kostičky nakrájené syrové, ale již ochucené brambory a za stálého prohazování opékáme do zlatavé barvy a hlavně do měkka. Před dokončením zlehka poprášíme mletou paprikou.

  6. Jakmile jsou brambory hotové, přendáme ještě teplé kousky masa k bramborám a jen opatrně promícháme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!