Bramborpizza diet - bez mouky
Recepty, PizzySuroviny
- Na těsto:
- 6 - 8 středních brambor
- 2 vejce (možno jen bílky alternativně 20 g vejce z prášku + 50 ml nízkotučného mléka)
- sůl
- Náplň:
- houbová směs
- větší rajče
- papriku
- okurku
- kysané zelí
- 100 g šmakouna
- 150 g Olomouckých tvarůžků (syrečků)
- menší cibule
- česnek
- sůl
- koření
- Přeliv:
- 1 vejce (bílek)
- 50 ml nízkotučného mléka
- sůl
- koření
Postup Bramborpizza diet - bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Všechny brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu najemno, smícháme, vymačkáme přebytečnou tekutinu, důkladně promícháme s rozšlehanými vejci a osolíme. Vzniklé těsto rozprostřeme na pečící papír vložený do formy na pizzu, nebo na plech.
Zeleninu a šmakouna nadrobno nakrájíme a společně s houbami pokládáme na těsto. Na směs nastrouháme česnek a osolíme, okořeníme podle chuti. (Solit opatrně! Syrečky jsou sami o sobě celkem slané.)
Vložíme do lehce předehřáté trouby a na 180° zapékáme cca 15 minut.
Po 15 minutách pečení posypeme nadrobno nastrouhanými, nebo na tenké plátky nakrájenými syrečky a přelijeme vejcem rozšlehaným v mléce.
Překryjeme alobalem a vrátíme péct dokud se sýr nerozpustí a vejce s mlékem nezapeče (ve vypnuté můžeme sýr dopékat bez překrytí alobalem).