Brabantské dortíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g hladké mouky
- 160 g másla
- 80 g práškového cukru
- 80 g mletých ořechů
- trochu skořice
- Krém z jíšky:
- 150 g másla
- 80 g hladké mouky
- 1/4 l silné kávy
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukr
- Na ozdobu:
- oříšky
- loupané mandle nebo hotové zdobení Dr. Oetker
- poleva
Postup Brabantské dortíčky
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout a na pomoučněném vále vyválíme na plát a formičkami vykrajujeme nejlépe oválky, které přeneseme na plech a pečeme při 150°C asi 20 minut.
Upečené spojíme krémem, dozdobíme polevou, oříškem, mandlí nebo hotovým zdobením Dr. Oetkera.
Krém: z 50 g másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlou černou kávou, vymícháme dohladka a chvíli povaříme. Zbylé máslo utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem a po troškách za stálého šlehání vmícháme vychladlou kávovou kaši.
Slepená kolečka ozdobíme polevou, přilepíme oříšek, mandli nebo posypeme hotovým zdobením.