Brabantské dortíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g hladké mouky
160 g másla
80 g práškového cukru
80 g mletých ořechů
trochu skořice
Krém z jíšky:
150 g másla
80 g hladké mouky
1/4 l silné kávy
150 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
Na ozdobu:
oříšky
loupané mandle nebo hotové zdobení Dr. Oetker
poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout a na pomoučněném vále vyválíme na plát a formičkami vykrajujeme nejlépe oválky, které přeneseme na plech a pečeme při 150°C asi 20 minut.

  2. Upečené spojíme krémem, dozdobíme polevou, oříškem, mandlí nebo hotovým zdobením Dr. Oetkera.

  3. Krém: z 50 g másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlou černou kávou, vymícháme dohladka a chvíli povaříme. Zbylé máslo utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem a po troškách za stálého šlehání vmícháme vychladlou kávovou kaši.

  4. Slepená kolečka ozdobíme polevou, přilepíme oříšek, mandli nebo posypeme hotovým zdobením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!