Bílé fazolky na pánvi
Recepty, LuštěninySuroviny
- 500 g bílé fazole
- 1 ks cibule (větší)
- 3 stroužky česneku
- Koření:
- 1 špetka červená sladká paprika
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup Bílé fazolky na pánvi
Postup přípravy receptu
-
Fazole minimálně 12 h. předem dáme do vody a necháme odstát. Vaříme podobně jako čočku. Prostě zapneme plotnu a vaříme cca 1 h. do měkka. Scedíme.
Cibuli nakrájíme na jemno. Dáme do velké pánve (nejlepší wok), do zlatova osmahneme. Přidáme změklé fazolky a jemně opražíme. Zasypeme červenou paprikou, promícháme a zalijeme decentně vodou tak, aby zůstala jen na dně a fazolky se nepřichytávaly. Přidáme sůl, pepř, majoránku. Promícháváme, povaříme cca 5 minut, přidáváme česnek. Následně dochutíme dle vlastní chuti (sůl, pepř), jak je libo.
Stáhneme z plotny, přikryjeme pokličkou a ještě necháme dojít cca 5 minut. Můžeme podávat.