Bílé fazolky na pánvi

Recepty, Luštěniny

Suroviny

500 g bílé fazole
1 ks cibule (větší)
3 stroužky česneku
Koření:
1 špetka červená sladká paprika
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole minimálně 12 h. předem dáme do vody a necháme odstát. Vaříme podobně jako čočku. Prostě zapneme plotnu a vaříme cca 1 h. do měkka. Scedíme.

  2. Cibuli nakrájíme na jemno. Dáme do velké pánve (nejlepší wok), do zlatova osmahneme. Přidáme změklé fazolky a jemně opražíme. Zasypeme červenou paprikou, promícháme a zalijeme decentně vodou tak, aby zůstala jen na dně a fazolky se nepřichytávaly. Přidáme sůl, pepř, majoránku. Promícháváme, povaříme cca 5 minut, přidáváme česnek. Následně dochutíme dle vlastní chuti (sůl, pepř), jak je libo.

  3. Stáhneme z plotny, přikryjeme pokličkou a ještě necháme dojít cca 5 minut. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!