Barcelonský jablečný závin
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 lžička skořice
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce kukuřičné mouky
- 4 vejce
- 40 g strouhaných mandlí
- Náplň:
- 500 g jablek
- 1 lžička skořice
- 100 g cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup Barcelonský jablečný závin
Postup přípravy receptu
-
Ze 4 bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a došleháme dohusta.
Pak opatrně vmícháme žloutky, nastrouhané mandle, skořici, kukuřičnou mouku a kypřící prášek.
Těsto nalijeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Zvolna asi 10 minut pečeme, až je povrch těsta pevný. Pak necháme vychladnout.
Oloupaná jablka mezitím nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme lžičku skořice, cukr a smetanu a promícháme.
Směs naneseme na těsto a zavineme. Povrch posypeme cukrem a skořicí.