Arancello - pomerančový likér
Recepty, NápojeSuroviny
- 5 pomerančů chemicky neošetřených(nebo dobře omytých)
- 1 vanilkový lusk
- 2-3 kytičky badyánu
- 2 svitky skořice
- 1 l vodky
- 600 g krystalového cukru
- 1,5 l vody
Postup Arancello - pomerančový likér
Postup přípravy receptu
-
Škrabkou na brambory tence oloupeme pomerančovou kůru, vložíme do velké láhve se širokým hrdlem, přidáme vanilku, skořici, badyán a zalijeme vodkou. Uzavřeme a necháme týden macerovat v temnu, občas promícháme.
Po týdnu svaříme 1,5 l vody s 600 g krystalového cukru a promícháme s kořeněnou vodkovou směsí. Necháme trošku vychladnout, znovu uzavřeme a necháme další týden stát. Nezapomeneme občas protřepat. Neupíjíme!!!
Po týdnu přecedíme přes plátýnko a slijeme do lahví. Ochutnáváme opatrně, abychom nešli do práce s opičkou:)):))