Apple iDortík (DlabemeZdrave)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 větší jablka
- 1 lžička Gustinu
- 250 g tvarohu
- 500 g bílého jogurtu
- 2-3 lžíce vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“)
- 1 lžička agaru
- 120 g bezlepkových sušenek skořicových
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce rýžového sladu
- 4 lžíce sezamových semínek
- 1 lžička agaru
Postup Apple iDortík (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si 4 malé mističky (já použila objem 300ml a horní průměr 10cm). Vyložíme si je potravinovou fólií.
Jablka nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu. 100ml šťávy dáme do rendlíku, vmícháme gustin, přivedeme k varu, promícháme s jablky a dáme na dno mističek.
2 lžíce jablečné šťávy ohřejeme na bod varu, vmícháme lžičku agaru a pomalu přidáme za stálého míchání k tvarohu, který jsme si vyšlehaly spolu s jogurtem a fruktosou. Směs rychle rozdělíme do mističek, posypeme rozdrcenými sušenkami a dáme do lednice.
V rendlíku si zahřejeme 16 lžic vody spolu s medem a sladem.
Když nám směs začne probublávat, přidáme sezam, agar, necháme asi minutku bublat a poté rozdělíme na vrch mističek tak, abychom pokryli celou vrstvu sušenek.
V lednici chladíme alespoň 3hod, aby nám dortík zatuhl a při vyndávání z mističek se nerozpadl.