Apple iDortík (DlabemeZdrave)

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 větší jablka
1 lžička Gustinu
250 g tvarohu
500 g bílého jogurtu
2-3 lžíce vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“)
1 lžička agaru
120 g bezlepkových sušenek skořicových
2 lžíce medu
1 lžíce rýžového sladu
4 lžíce sezamových semínek
1 lžička agaru

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 4 malé mističky (já použila objem 300ml a horní průměr 10cm). Vyložíme si je potravinovou fólií.

  2. Jablka nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu. 100ml šťávy dáme do rendlíku, vmícháme gustin, přivedeme k varu, promícháme s jablky a dáme na dno mističek.

  3. 2 lžíce jablečné šťávy ohřejeme na bod varu, vmícháme lžičku agaru a pomalu přidáme za stálého míchání k tvarohu, který jsme si vyšlehaly spolu s jogurtem a fruktosou. Směs rychle rozdělíme do mističek, posypeme rozdrcenými sušenkami a dáme do lednice.

  4. V rendlíku si zahřejeme 16 lžic vody spolu s medem a sladem.

  5. Když nám směs začne probublávat, přidáme sezam, agar, necháme asi minutku bublat a poté rozdělíme na vrch mističek tak, abychom pokryli celou vrstvu sušenek.

  6. V lednici chladíme alespoň 3hod, aby nám dortík zatuhl a při vyndávání z mističek se nerozpadl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!