Zlatá zelenina s kapkou smetany

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
1 jarní cibulka i s natí
2 střední rajčata
2 růžičky květáku
1 KL zlatého koření - kurkumy
růžová sůl
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, odstraníme přebytečné košťály a asi 8 minut předvaříme ve vroucí vodě. Scedíme a necháme vychladnout.

  2. Na lžíci olivového oleje necháme zesklovatět jarní cibulku, přidáme na jemno pokrájená rajčata a chvíli podusíme. Vychladlý květák také nakrájíme a přidáme k ostatní zelenině.

  3. Přidáme zlaté koření a sůl a ještě krátce provaříme, kurkuma se krásně rozvoní. Nakonec zjemníme kapkou smetany, množství přidáme podle své chuti. Podáváme jako samostatné jídlo s pečivem i bez nebo jako netradiční přílohu třeba i k masovým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!