Zlatá zelenina s kapkou smetany
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 jarní cibulka i s natí
- 2 střední rajčata
- 2 růžičky květáku
- 1 KL zlatého koření - kurkumy
- růžová sůl
- smetana
Postup Zlatá zelenina s kapkou smetany
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, odstraníme přebytečné košťály a asi 8 minut předvaříme ve vroucí vodě. Scedíme a necháme vychladnout.
Na lžíci olivového oleje necháme zesklovatět jarní cibulku, přidáme na jemno pokrájená rajčata a chvíli podusíme. Vychladlý květák také nakrájíme a přidáme k ostatní zelenině.
Přidáme zlaté koření a sůl a ještě krátce provaříme, kurkuma se krásně rozvoní. Nakonec zjemníme kapkou smetany, množství přidáme podle své chuti. Podáváme jako samostatné jídlo s pečivem i bez nebo jako netradiční přílohu třeba i k masovým pokrmům.