Židovská paštika

Recepty, Pomazánky

Suroviny

500 g husích jater případně jiných drůbežích jater
200 g husího sádla
4 vejce uvařené na tvrdo
1 středne velká cibule pokrájaná na drobno
4 PL horčice
sůl
čerstvě mleté černé koření
husí sádlo na zalití paštiky

Postup přípravy receptu

  1. Na husacej masti orestujeme cibuľu, pečeň a necháme úplne vychladnúť.

  2. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme pokrájané vajcia a znovu premixujeme do hladka. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme hoorčicu a dobre premiešame.

  3. Paštika je pomerne riedka, preto ju odložíme na 24 hodín do chladničky, aby stuhla a prepojili sa chute. Môžeme ju dať do menších nádobiek, zalejeme vrstvou asi 0,5 cm husacej masti a držíme v chladničke.

  4. Natierame na chlieb alebo pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!