Želvičky z mletého masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 0,5 kg mletého masa mix
- 200 g dlouhých pásků anglické slaniny
- česnek
- majoránka
- 1 vajíčko
- sůl
- pepř
- libovolné oblíbené koření do mletých mas
- může být i 1/2 cibule
- strouhanka na zahuštění
- několik nožek dietních párků podle množství vyrobených želviček.
Postup Želvičky z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Sekanou si připravíme, jak jsme zvyklí.
Vytvoříme si tělíčka želviček, velikost asi jako dlaň, ale můžou být i menší.
Dlouhé pásky anglické slaniny si podle potřeby podélně rozkrojíme a splétáme, jako košík na prkénku-(zručnější můžou přímo na tělíčku). Pomocí obracečky spletenou anglickou slaninu přeneseme na tělíčko a konce zasuneme dospodu. Rukama přitlačíme, uhladíme.
Dietní párky si odkrojíme asi 3 cm tak, aby hlava a nožky měly na koncích kulatou část párku.
Konce u tlapek nakrojíme, aby vypadaly, jako nožky, hlavu necháme vcelku a ocásek taky.
Tak upravené želvičky můžeme grilovat na ohni, nebo upéct dorůžova v troubě, podlité malým množstvím vody.