Zelný salát do sklenic

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg krouhaného zelí
2 velké cibule
40 g soli
pepř
cukr
120 ml oleje
ocet
Nálev:
1 litr vody
15 g soli
1 KL mletého pepře
3 PL cukru
100 ml octa

Postup přípravy receptu

  1. Nakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době přilijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc netlačíme, aby zbylo místo na nálev.

  2. Nálev svaříme a ještě horkým nálevem zalijeme zelí 1 cm pod okraj, zavíčkujeme a zaváříme klasicky 15 minut při 90 °C. Doporučil bych salát konzumovat vychlazený!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!