Zelný salát do sklenic
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 kg krouhaného zelí
- 2 velké cibule
- 40 g soli
- pepř
- cukr
- 120 ml oleje
- ocet
- Nálev:
- 1 litr vody
- 15 g soli
- 1 KL mletého pepře
- 3 PL cukru
- 100 ml octa
Postup Zelný salát do sklenic
Postup přípravy receptu
-
Nakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době přilijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc netlačíme, aby zbylo místo na nálev.
Nálev svaříme a ještě horkým nálevem zalijeme zelí 1 cm pod okraj, zavíčkujeme a zaváříme klasicky 15 minut při 90 °C. Doporučil bych salát konzumovat vychlazený!