Zelňačka se sušenými švestkami
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g kysaného zelí
- 1 klobása
- 1 cibule
- 10 ks sušených švestek
- 150 ml smetany na vaření
- sladká paprika
- pepř
- kmín
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky jalovce
- 1 l vývaru
- sůl
- olej
Postup Zelňačka se sušenými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a necháme ji pustit šťávu.
Poté přidáme nakrájené švestky, koření a lehce orestujeme.
Pak zaprášíme paprikou a vložíme kysané zelí. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme do měkka.
Nakonec vmícháme smetanu na vaření, necháme projít varem a dochutíme.
Díky švestkám má polévka zajímavou a zase novou chuť.