Zelňačka se sušenými švestkami

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g kysaného zelí
1 klobása
1 cibule
10 ks sušených švestek
150 ml smetany na vaření
sladká paprika
pepř
kmín
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
1 l vývaru
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a necháme ji pustit šťávu.

  2. Poté přidáme nakrájené švestky, koření a lehce orestujeme.

  3. Pak zaprášíme paprikou a vložíme kysané zelí. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme do měkka.

  4. Nakonec vmícháme smetanu na vaření, necháme projít varem a dochutíme.

  5. Díky švestkám má polévka zajímavou a zase novou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!