Zeleninová polévka s flíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

mrkev
celer
petržel
květák
pórek
1 větší brambor
mini flíčky
1 PL másla
vývar
sůl
zelená petrželka
šlehačka -nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na velmi malé kostičky a osmažíme v hrnci na rozehřátém másle (nepřepálit).

  2. Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 10 minut.

  3. Pak vložíme očištěný, na kostky nakrájený brambor a vaříme do měkka.

  4. Na závěr do polévky vložíme předem uvařené flíčky, najemno nakrájenou zelenou petrželku a dle potřeby dochutíme solí.

  5. Na talíří ozdobíme malým kopečkem šlehačky a kouskem zelené petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!