Zdravá ovesná buchta s jablky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 velká jablka
2 hrnky (250 ml) jemných ovesných vloček
2 vejce
1 hrnek podmáslí
2 lžíce javorového sirupu
1 lžička sody
50 g mletých vlašských ořechů
50 g chia semínek
30 g goji
30 g brusinek
40 g semínek dohromady:
slunečnicová semínka
sezamová semínka
lněná semínka
trochu kandované pomerančové kůry
trochu sekaných mandlí na posypání
1 lžíce karobu nebo kakaa na obarvení poloviny těsta

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nastrouháme jablka na hrubo, přidáme ovesné vločky, 2 lžíce sirupu, 2 vejce, promícháme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět důkladně promícháme.

  2. Polovinu hmoty dáme na malý plech vyložený pečícím papírem, do druhé poloviny přidáme karob nebo kakao, zamícháme a přidáme na světlé těsto. Povrch těsta můžeme posypat sekanými mandlemi.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180.st asi 20. - 25. minut (podle trouby).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!