Zapékané brambory s uzeninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1,5 kg brambor
250 g točeného salámu (klobáska)
lžíce sádla (olej)
2 vejce
1 mrkev
1 cibule
1 pórek
1 žlutá paprika
2 nakládané okurky
2 stroužky česneku
grilovací koření
lžičku sójové omáčky
sušený libeček
majoránku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě tak, aby byly napůl uvařené. Na pánvi rozpustíme sádlo a dáme na jemno nasekanou cibuli s pórkem, zpěníme a přidáme uzeninu a nakonec na kostičky nakrájenou mrkev, okurku, papriku.

  2. Chvíli podusíme a přidáme na jemno nakrájený česnek. Podusíme 5 minut. Vychladlé brambory nakrájíme na menší kousky a dáme do hlubokého pekáčku.

  3. Přidáme osmaženou zeleninu a dochutíme sójovou omáčkou, poprášíme majoránkou, jemně poprášíme grilovacím kořením a libečkem, opepříme a osolíme dle chuti.

  4. Nakonec vše v pekáčku důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby na 230°C. Pečeme asi 20 minut.

  5. V hrnku rozmícháme vejce a polijeme s ním po dvaceti minutách brambory v pekáčku. Pečeme asi půl hodiny do mírného ztmavnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!