Zapékané brambory s uzeninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1,5 kg brambor
- 250 g točeného salámu (klobáska)
- lžíce sádla (olej)
- 2 vejce
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 pórek
- 1 žlutá paprika
- 2 nakládané okurky
- 2 stroužky česneku
- grilovací koření
- lžičku sójové omáčky
- sušený libeček
- majoránku
- sůl
- pepř
Postup Zapékané brambory s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě tak, aby byly napůl uvařené. Na pánvi rozpustíme sádlo a dáme na jemno nasekanou cibuli s pórkem, zpěníme a přidáme uzeninu a nakonec na kostičky nakrájenou mrkev, okurku, papriku.
Chvíli podusíme a přidáme na jemno nakrájený česnek. Podusíme 5 minut. Vychladlé brambory nakrájíme na menší kousky a dáme do hlubokého pekáčku.
Přidáme osmaženou zeleninu a dochutíme sójovou omáčkou, poprášíme majoránkou, jemně poprášíme grilovacím kořením a libečkem, opepříme a osolíme dle chuti.
Nakonec vše v pekáčku důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby na 230°C. Pečeme asi 20 minut.
V hrnku rozmícháme vejce a polijeme s ním po dvaceti minutách brambory v pekáčku. Pečeme asi půl hodiny do mírného ztmavnutí.