Zapékaná kapusta s houbami a rýží
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 varný sáček rýže
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 malá sklenička sterilovaných hub
- 300-400 g kapusty (slov. kel´)
- strouhaný sýr
- tuk
- sójová omáčka
- vývar
- sůl
- pepř
- sušená paprika
- kmín
- majoránka
- kečup
Postup Zapékaná kapusta s houbami a rýží
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme rýži.
Na tuku osmahneme cibuli a česnek, přidáme okapané houby, všechno koření a sůl. Několikrát promícháme, přidáme nakrájenou kapustu a asi 2 minuty prohříváme za stálého míchání, vmícháme rýži, promícháme a nasypeme do vymazané zapékací mísy. Zalijeme vývarem a pečeme asi 30 minut.
Ke konci zakapeme sójovkou, pokapeme kečupem a posypeme sýrem.
Necháme rozpustit a podáváme horké.