Zapékaná kapusta s houbami a rýží

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 varný sáček rýže
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 malá sklenička sterilovaných hub
300-400 g kapusty (slov. kel´)
strouhaný sýr
tuk
sójová omáčka
vývar
sůl
pepř
sušená paprika
kmín
majoránka
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži.

  2. Na tuku osmahneme cibuli a česnek, přidáme okapané houby, všechno koření a sůl. Několikrát promícháme, přidáme nakrájenou kapustu a asi 2 minuty prohříváme za stálého míchání, vmícháme rýži, promícháme a nasypeme do vymazané zapékací mísy. Zalijeme vývarem a pečeme asi 30 minut.

  3. Ke konci zakapeme sójovkou, pokapeme kečupem a posypeme sýrem.

  4. Necháme rozpustit a podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!