Zapečený květák se žampionama
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1 středně velký květák
- sůl
- 100 g žampionů
- citronová šťáva
- 30 g másla
- 30 g hladké mouky
- 1 šálek mléka
- 1 vejce
- strouhaný sýr
Postup Zapečený květák se žampionama
Postup přípravy receptu
-
Kvetak uvarime v osolene vode domekka,ocedime, a rozobereme na ruzicky, zampiony nakrajime na kousky, pokapeme citronovou stavou a podusime na casti masla.
Z masla a mouky pripravime svetlou jisku, zalijeme ji mlekem, rozslehame a uvarime hustu omacku.
Po castecnem vychlazeni do ni vmichame zloutek a tuhy snih z bilku, nalijeme na kvetak a sampiony, ktere sme rozlozili do zapekaci misy, posypeme strouhanym syrem a zapeceme podavame s bramborami nebo hranolkami.