Zapečený květák se žampionama

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 středně velký květák
sůl
100 g žampionů
citronová šťáva
30 g másla
30 g hladké mouky
1 šálek mléka
1 vejce
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Kvetak uvarime v osolene vode domekka,ocedime, a rozobereme na ruzicky, zampiony nakrajime na kousky, pokapeme citronovou stavou a podusime na casti masla.

  2. Z masla a mouky pripravime svetlou jisku, zalijeme ji mlekem, rozslehame a uvarime hustu omacku.

  3. Po castecnem vychlazeni do ni vmichame zloutek a tuhy snih z bilku, nalijeme na kvetak a sampiony, ktere sme rozlozili do zapekaci misy, posypeme strouhanym syrem a zapeceme podavame s bramborami nebo hranolkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!