Zapečený květák s mletým masem, nivou, kukuřicí a vajíčkama
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 květák
- 500 g mletého masa
- malá konzerva kukuřice
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule
- 3 vejce
- 100 ml zakysané smetany
- 1 lžíce majoránky
- trochu libečku
- pažitka
- olej
- sůl
Postup Zapečený květák s mletým masem, nivou, kukuřicí a vajíčkama
Postup přípravy receptu
-
Povaříme si celý květák, nemusí být úplně do měkka, necháme ho okapat a nasekáme nadrobno.:
Nakrájíme si cibuli na kousky, česnek na plátky a mírně osmažíme na oleji.:
Pak přidáme mleté maso, které necháme trochu opéct.:
Do mísy si nasypeme posekanej květák, osmažené maso, 2 vajíčka, nastrouháme nivu, vysypeme bez nálevu kukuřici, majoránku a bylinky. Všechno si promícháme a dáme péct.:
Asi po 30 minutách zalijeme zakysanou smetanou do které jsme zašlehali 1 vajíčko, ještě zapečeme 15 minut a máme hotovo.