Zapečený květák s mletým masem, nivou, kukuřicí a vajíčkama

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 květák
500 g mletého masa
malá konzerva kukuřice
5 stroužků česneku
1 cibule
3 vejce
100 ml zakysané smetany
1 lžíce majoránky
trochu libečku
pažitka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Povaříme si celý květák, nemusí být úplně do měkka, necháme ho okapat a nasekáme nadrobno.:

  2. Nakrájíme si cibuli na kousky, česnek na plátky a mírně osmažíme na oleji.:

  3. Pak přidáme mleté maso, které necháme trochu opéct.:

  4. Do mísy si nasypeme posekanej květák, osmažené maso, 2 vajíčka, nastrouháme nivu, vysypeme bez nálevu kukuřici, majoránku a bylinky. Všechno si promícháme a dáme péct.:

  5. Asi po 30 minutách zalijeme zakysanou smetanou do které jsme zašlehali 1 vajíčko, ještě zapečeme 15 minut a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!