Zapečené kuřecí řízky s houbovou čepicí a sýrem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsních řízků
sůl
čerstvý mletý pepř
40 g na jemno nastrouhaného tvrdého sýru
Na směs:
1 středně velká cibule
2 PL oleje
150 g lesních hub pod maso (hříbky a jiné houby nebo žampiony)
1 PL nadrobno pokrájených bylinek (petrželka, tymián, oregano)
sůl
celý kmín
2 PL domácího arašídového másla (150 g másla + 80 g oříšků)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dorůžova. Přidáme pokrájené houby, společně orestujeme, posypeme nasekanými čerstvými bylinkami, podle potřeby přidáme sůl, kmín a asi 5 minut vše společně podusíme.

  3. Omyté a osušené kuřecí maso nakrájíme na 4 plátky. Přes potravinářskou fólii mírně naklepeme, osolíme a opepříme čerstvým pepřem.

  4. Plech vyložíme pečícím papírem, malinko potřeme olejem a rozložíme na na něj plátky připraveného kuřecího masa. Do vychladlé houbové směsi zamícháme arašídové máslo. Lžící tuto směs rozdělíme rovnoměrně na všechny plátky masa (uděláme takové malé kopečky).

  5. V předehřáté troubě na 180°C pečeme asi 25 minut. Asi 5 minut před koncem pečení posypeme porce upečené masa s houbami nastrouhaným tvrdým sýrem a necháme zapéci do roztavení sýru.

  6. Podáváme nejlépe s pečeným bramborem a dušenými fazolkami(nebo s hranolkami).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!