Zapečené bramborové šišky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
190-210 g hladké mouky
1 vejce
sůl
400 ml mléka
4 vejce
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvařené a oloupané brambory nastrouháme a s moukou, vejcem a solí vypracujeme těsto.

  2. Rozdělíme na několik dílů, uděláme válečky, ze kterých vykrajujeme kousky, které vytvarujeme do šišek. P

  3. ekáček vymažeme máslem a šišky do něj vyskládáme.

  4. Dáme péct zakryté do vyhřáté trouby.

  5. Hlídáme, až jsou odspodu zlatavé, tak je shora potřeme máslem, otočíme opečenou stranou nahoru a vrátíme do trouby.

  6. V mléce rozšleháme vejce, osolíme a zalijeme šišky, které jsou už zpola upečené i z druhé strany a dáme dopéct do trouby, až vejce ztuhnou. Nejchutnější jsou s mlékem, nebo kefírem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!