Zapečená bageta - vzpomínka na silvestrovské pomazánky
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 dlouhá francouzská bageta
- uzenina (šunka, anglická slanina, moravské)
- hrst tvrdého sýra nastrouhaného na hrubé nudličky
- česnekovosýrová pomazánka:
- sýr
- majolka
- česnek
- vaječnohořčicová pomazánka:
- jemně strouhaná vejce
- majolka
- hořčice
Postup Zapečená bageta - vzpomínka na silvestrovské pomazánky
Postup přípravy receptu
-
Bagetu rozkrojíme na 1/3, poté prořízneme podélně a vzniklých 6 obdélníků překrojíme ještě diagonálně, takže vznikne 12 podlouhlých trojúhelníků.
Na bagetové trojúhelníky namažeme vrstvu pomazánky (6 sýrových, 6 vaječných), poklademe plátky uzeniny a posypeme nastrouhaným sýrem.
Na plechu s pečicím papírem krátce zapečeme v troubě na 250°C.