Zapečená bageta - vzpomínka na silvestrovské pomazánky

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 dlouhá francouzská bageta
uzenina (šunka, anglická slanina, moravské)
hrst tvrdého sýra nastrouhaného na hrubé nudličky
česnekovosýrová pomazánka:
sýr
majolka
česnek
vaječnohořčicová pomazánka:
jemně strouhaná vejce
majolka
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Bagetu rozkrojíme na 1/3, poté prořízneme podélně a vzniklých 6 obdélníků překrojíme ještě diagonálně, takže vznikne 12 podlouhlých trojúhelníků.

  2. Na bagetové trojúhelníky namažeme vrstvu pomazánky (6 sýrových, 6 vaječných), poklademe plátky uzeniny a posypeme nastrouhaným sýrem.

  3. Na plechu s pečicím papírem krátce zapečeme v troubě na 250°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!